Saat meiltä La Maison Alziarin oliiviöljypakkauksiin ja etikkapulloihin täydellisesti sopivan kaatonokan. Sen avulla voit annostella öljyjä ja etikoita entistäkin helpommin ja siistimmin.
Une huile entièrement Provençale!
Ranskalaisen viini- ja oliivituottajan Chateau Virantin Provence AOP -oliiviöljy on palkittu Concours Général Agricole 2020 -kilpailun kultamitalilla. Tämä keskivahva ekstraneitsytoliiviöljy valmistetaan viiden lajikkeen sekoituksesta ja puristetaan heti keruun jälkeen tilan omalla puristamolla ja pullottamolla.
Öljystä voi maistaa vihreitä aromeja, kuten ruohoisuutta, vihreää tomaattia ja mantelisuutta. Tällä monisyisellä, tasapainoisella ja täyteläisellä öljyllä on pitkä suutuntuma, ja kevyt pippurisuus tekee öljystä keskivahvan. Se sopii erinomaisesti käytettäväksi sellaisenaan esimerkiksi salaateille, kalalle ja lihalle sekä ruoanlaittoon.
Italialaisen Frantoio D’Orazion laadukas Simone- extra virgin -oliiviöljy on ns. monovarietal oliiviöljy, eli se on tehty ainoastaan alueen Simone-lajikkeen oliiveista. Se on maultaan kevyt ja hienostunut. Suutuntuma on melko katkera, ja siinä on keskivahvaa pippurisuutta.
Simone-lajike on jo pitkään Apulian Conversano-alueella viljelty lajike, joka saa sille tyypillisen arominsa alueen maaperästä ja ilmastosta.
Tämä öljy on ollut Frantoio D’Orazion ylpeydenaihe jo 50 vuotta!
Cuvée Pauline -ekstraneitsytoliiviöljy on huippulaadukas ”grand cru” -luomuoliiviöljy. Tässä kylmäpuristetussa oliiviöljyssä käytetään Euroopan parhailta alueilta kerättyjä, tarkkaan valikoitujen lajikkeiden oliiveja, jotka kerätään vielä hyvin nuorina. Aikainen keruu saa aikaan öljyyn sen suoraviivaisen maun ja eläväiset aromit. Kokeile erityisesti salaateissa, tomaattien sekä muiden tuoreiden vihannesten kanssa!
Espanjalaisen Oro del Desierton Arbequina-luomuoliiviöljy on early harvest -öljy, eli se valmistetaan sadon ensimmäisistä, lokakuussa poimittavista oliiveista. Kyseessä on myös ns. monovarietal-öljy, jossa on käytetty ainoastaan yhtä oliivilajiketta samalta alueelta. Arbequina-oliiviöljy on mukavan pehmeä ja hedelmäinen öljy, jossa on runsaasti mantelin aromeja. Kokeile sitä erityisesti jälkiruoissa, kuten tuoreiden, hunajalla maustettujen appelsiiniviipaleiden kera. Se sopii myös loistavasti kastikkeisiin, kalalle ja mereneläville.